Hæderspriser: Fritid og idræt

Randers Kommune uddeler hvert år priser til idrætsudøvere, som har opnået særlige præstationer. Der er også priser til ledere fra folkeoplysende foreninger, uanset om det er idræts- eller spejderforeninger m.m. Der gives også 10.000 kr. i en initiativpris til en forening.

Alle godkendte folkeoplysende foreninger i Randers Kommune kan indstille medlemmer som modtagere af priserne herunder, såfremt de opfylder kriterierne.
Priserne uddeles til Sportsfejring 2018, der afholdes (dato oplyses senere).

Indstillingerne skal være Kultur og fritidsafdelingen i hænde senest (dato oplyses senere).
Til idrætspriserne skal anvendes skemaer, som senere findes herunder, og de mailes til sportsfejring@randers.dk.

Der skal ikke anvendes skemaer til Årets leder og Initiativprisen. Skriv i stedet frit fra hjertet ;)

De forskellige idrætspriser

Enkeltpræstation og holdpræstation

Den indstillede skal være medlem af en idrætsforening, der har hjemsted i Randers og være fyldt 14 år på det tidspunkt, hvor resultatet blev opnået. Desuden skal idrætsudøveren opfylde et af nedenstående punkter:

  1. Have vundet et officielt DM eller derover inden for Danmarks Idræts-Forbund eller Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger i gruppen for ungdom og seniorer.
  2. Have sat officiel dansk rekord eller derover.
  3. Have udført en særlig præstation, der ikke falder ind under ovennævnte kriterier for eksempel deltagelse på officielle landshold, vundet medaljer ved officielle nordiske seniormesterskaber, have udført særlige præstationer ved EM, VM, OL eller handicap OL, i gruppen for ungdom og seniorer. 
  4. Ovenstående pkt. 1 - 3 gælder for såvel individuelle som holdpræstationer. 

Old Boys og veteraner kan således ikke indstilles til idrætspriser.

Idrætspris til hold

Gives til

  • foreningens førstehold for seniorer, der er rykket op til bedste eller næstbedste niveau indenfor Danmarks Idrætsforbund
  • ungdomshold mindst U15, som bliver danske mestre, indenfor Danmarks Idrætsforbund
  • foreningens førstehold for seniorer, der har vundet en officiel titel som eksempelvis pokalvindere eller minimum DM indenfor Danmarks Idrætsforbund

Udøvere på holdet modtager en personlig præmie i stil med de individuelle idrætspriser. Gruppen afgrænses jf. forbundets kriterium for spillere. Der medregnes en præmie til klubskabet.

"Årets leder"

(Prisen Årets ledertalent er udgået)

Prisen til "Årets leder" gives på vegne af Folkeoplysningsudvalget til ledere og trænere over 25 år. Årets leder er en frivillig foreningsleder, der gennem en årrække har ydet en stor indsats til glæde for børn og unge i en godkendt forening i Randers Kommune. Du er således velkommen til at referere til initiativer og bedrifter, der ligger flere år tilbage, idet en god leder skabes over flere år.

Prisen består af en check på 5.000 kr. og blomster.

Det er muligt at indstille eksempelvis et makkerpar, som så deler prisen. Lav eventuelt retningslinjer i jeres egen forening for, hvad der skal til for, at foreningen indstiller en person til en pris.

Indstillinger til årets leder sendes til sportsfejring@randers.dk. Der skal ikke udfyldes skemaer til denne pris - skriv blot frit fra hjertet ;)

"Initiativprisen"

Prisen gives på vegne af Folkeoplysningsudvalget til en forening, der har iværksat et innovativt projekt, styrket rekruttering og uddannelse af unge ledere eller på anden måde har markeret sig, foreningen har opnået en stor medlemsfremgang eller anden positiv udvikling. Initiativet er ikke nødvendigvis knyttet til indeværende år. Det kan knytte sig til indsatser, der har været igangsat inden for de sidste par år, og hvor effekten ses nu.

Foreningen modtager en check på 10.000 kr.

Indstillinger til initiativprisen sendes til sportsfejring@randers.dk. Der skal ikke udfyldes skemaer til denne pris - skriv blot frit fra hjertet ;)

Priser fra S.I.K.R

Samvirkende Idrætsforeninger i Randers uddeler ligeledes priser. Find S.I.K.R's hæderspriser her.

Tidligere vindere

Tidligere modtager af Initiativprisen

2017: Langå Idrætsklub
2016: Purhus IF
2015: Vorup FB UH-fodbold
2014: MTB Randers.
2013: Ommersyssel Idrætsforening Fodbold

Tidligere modtagere af prisen Årets Leder

2017: Jens Verner Dam Nielsen, DDS 2. Randers Dronningborg
2016: Årets leder: Stine Schytte, Randers KFUM, håndbold
2015: Årets leder: Lykke Andersen, Bjerregrav Boldklub
2014: Årets leder: Søren Sloth Jørgensen, Hald FDF
2013: Årets leder: Claus Christensen, Randers HH
2012: Årets leder: Jens Bjørnholt, Vorup FB, Årets ledertalent: Kasper Christiansen, Helsted Fremad
2011: Årets leder: Makkerpar bestående af Trine Varberg og Jonas Lyngsø fra Randers gymnastiske forening, Årets ledertalent: Lærke Sølvsten fra Randers Sportsklub Freja Atletik
2010: Årets leder: Jeanette Kristensen, Sct. Clemens Gruppe, Årets ledertalent: Sofie Gregersen, Randers Gymnastiske Forening
2009: Årets leder: Jan Hvam, Randers Motor Sport, Årets ledertalent: Ingen indstillede
2008: Årets leder: Lars Elkjær, Randers Tennisklub, Årets Ledertalent: Valon Rashiti, Svømmeklubben Nyvang
2007: Årets leder: Dorthe Gregersen, Randers Gymnastiske Forening, Årets Ledertalent: Susanne Sørensen, De Grønne Pigespejdere Vorup-Kristrup